BNL karting series 2016 Round 1

7-8 Mei 2016 te Genk Belgie.

We schrijven 7 en 8 Mei 2016. Plaats delict is circuit Horensbergdam te Genk, Belgie. Ik neem me voor om niet te schrijven over de organisatie. Hier kan ik inmiddels een boek over vol schrijven. De insiders weten wat er is gebeurt. Als ik hier opnieuw over ga uitweiden moet ik helaas persoonlijk worden. Maar het is wel heel erg pijnlijk als er resultaten negatief worden beïnvloed door dwalingen. Zo….. en nu racen. Want dat kan Mick Nolten wel.

Weliswaar waren de trainingen niet zo sterk als we dachten. Dit kwam met een 11de plaats in de kwalificatie ook wel naar voren. Hier moet ik wel bijzeggen dat de “kwali” al in ronde 1 eigenlijk ten einde kwam doordat een engelse collega bij Mick “binnen” kwam vliegen met als resultaat een kromme stuurstang en cosmetische schade.

 

Dag 1, Heat 1 starten dan als 8ste en gewoon met goed stuurwerk doorstomen naar P3. Well done Mick Nolten. 2de heat dan starten als 7de en ook hier weer enkele plekken pakken en onder finishvlag door als 5de. Alweer mooi werk van “den piloot” De finale starten vanaf P4 moet dan het kersje op de taart worden. Maar helaas, blijkbaar teveel van de banden gevraagd in de heats waarbij de 7de plaats het maximaal haalbare is voor Mick. Maar toch een mooie dag 1 van dit internationaal hoog bezet deelnemers veld.

Dag 2, in de “kwali” een kopie van dag 1. P11 en ook nu weer in heat 1 starten dan als 8ste. Maar het gaat niet gemakkelijk en er sterk geraced worden P9 in deze eerste heat. 2de heat dan weer starten als 7de Met wat aanpassingen aan het kart ging dit wel wat makkelijker maar de 8ste plek was ook nu weer zwaar bevochten. Uiteindelijk gaat het om de finale, dus hier moet het gebeuren. Maarrrrrrr…..door de kartgeesten heeft Mick een penalty gekregen woordoor hij moet starten van P19. Eigenlijk is hierdoor al een goed resultaat uitgesloten. Sterker nog de race was al na 2 bochten over………de rest is geschiedenis. Zie HIER de beelden.

Spijtig voor onze trouwe fans en sponsors om op deze manier de kartsport te moeten ervaren.

Volgende ronde 1-3 July in Ostricourt te Frankrijk, hope see you there,

Met vriendelijke race groet,

MNkartracing.