Eurotrophy 2018 round 3 Oostenrijk

2 t/m 8 augustus 2018 te Bruck Oostenrijk.

Trots kunnen we melden dat we alweer een podium plaats erbij hebben. In het snikhete Bruck in Oostenrijk hebben we van 2  t/m 5 augustus gestreden voor de derde  ronde van de Eurotrophy. Onder tropische omstandigheden moest het dan gebeuren op het circuit waar we nog nooit hadden geracet. Daarom is het eigenlijk al knap dat je zo goed mee kunt met vooral de lokale concurrentie.

 

De kwalificatie op zaterdagochtend was door een zeer discutabel besluit van de wedstrijdleiding voor Mick niet goed. In zijn beste ronde wordt door de wedstrijdleiding een code rood ingelast wat betekend, stop sessie. Na een reprimande aan de foute rijders (waar Mick niet bijzat) werd de kwalificatie hervat. Echter de “piek”was al uit mick zijn banden waardoor hij een goede kwalitijd kon vergeten. Een P15 was dus zijn kwalitijd. Helaaas, want in de warm-up van deze ochtend was hij nog de snelste.

Heat 1, Mick dus als 11destarten, buitenkant dus. Pfffff Al snel werd duidelijk dat dit niet makkelijk zou zijn. En na de eerste rond was het dus ook pas P14. Het zou een moeilijke heat worden. Toch slaagde hij erin om zich nog naar P8 te rijden wat op zich een goed resultaat zou zijn. Echter hij kreeg ook nog een 5 sec tijd penalty voor pushing. Na bestudering van de video beelden was dit een zeer zware bestraffing. Maar helaas wilde de jury dit niet inzien. Zonde……maar door de straf kwam Mick uit op P 14.

 

 

Heat  2, Opnieuw starten vanaf P11. Mick wel degelijk bij de les en lon ondanks buitenkant starten deze positie houden. Dit moest ook wel want opnieuw een slecht resultaat zou een slechte uitgangspositie voor de prefinale betekenen. Met knap en vooral uitgekiend stuurwerk werd naar P5 gestuurd wat ons een redelijke plaats voor finale 1 zou opleveren. Knap gedaan Mick Nolten.

Finale 1, Starten vanaf P11. Dit lijkt niet goed maar valt door het straten aan de binnenkant mee. . Helaas werd het voordeel niet echt benut want na de eerste ronde lag Mick nog op P11. Maar dan  concurrenten binnen. Niks aantrekkend van de hitte kwam hij als 5deover de finish. Deze 5deplaats betekend gelijk starten van de 5deplaats in de tweede finale. En belangrijkste ook nu weer vanaf de binnenkant.

 

 

 

 

Finale 2, Nu starten vanaf P5. En waauw na eerst een valse start, nu gelijk super weg en gelijk P3  pakken. Het vervolg was ook goed ondanks de zware concurrentie kon Mick ook nog P2 pakken. Dit duurde echter net wat te lang waardoor de leider van de race al te ver weg was. Maar met deze 2deplaat werd zowel de leidende positie voor het kampioenschap verstevigd en het podium veilig gesteld.

 

 

Overall was deze 2deen de 5deplaats dus voldoende voor een keurige 3deplaats. Hier kijken we dan ook trots op terug. Al met al alweer een topweekend voor Mick Nolten in een groot internationaal toernooi. Uiteraard met dank aan het GKS Lemmens Power race team. Rico, Fred, Egdar, natuurlijk de sponsors en  de uit Stein meegereisde  fans. Klasse allen, een grote dank voor jullie steun en hulp en supporteren.

 

 

 

Van 27 t/m 30 september is de laatste ronde in Wackersdorf Duitsland. Aangezien Mick leider is in dit kampioenschap gaan we er alles aan doen om MICK NOLTEN EUROPAMEISTER 2018 te maken,

Hope see you there,

Met vriendelijke race groet,

MNkartracing.