Belgian max challenge 2015

29 maart 2015 te Ostricourt Frankrijk.

Eindelijk is het weer zover, de eerste ronde voor het Belgische kampioenschap gaat los.

Voor het eerst in de BMC historie is de aftrap niet traditie getrouw  circuit Genk maar gelijk het franse Ostricourt.

Ostricourt is nat, natter het natste……de wedstrijd zondag leek soms meer op een speedboot race dan op een kart wedstrijd. Flinke buien met harde wind zorgde voor flink wat plassen op de baan. Deze plassen zorgde voor flink wat schuivers en pirouetten op de baan. Maar compliment aan alle piloten om onder deze omstandigheden überhaupt te racen

Weliswaar waren er maar 32 inschrijvingen voor deze ronde maar de complete Belgische top is erbij. De kwalificatie van Mick was niet zijn beste 15de. Dan moet het maar in de race gebeuren. De eerste finale was de baan zo nat dat de wedstrijdleiding besloot 2 extra “slow” ronden toe te passen om een gecontroleerde start te krijgen. Helaas werd dit geen succes met gelijk een flinke klapper bij het los laten van het veld. Mick reed een strakke race en werd 11deopzich niet slecht gedaan. Dit betekende een 11destart plek in de 2definale.

De 2definale werd een strakke race met wat plekjes wisselen over en weer. Uiteindelijk werd het weer P11. Door beide P11 klasseringen werd P12 de startplek voor de 3definale. Het veld gaat los op een klets natte baan. Als toeschouwer zie je dan allen een grote wolk water waar dan tegen einde rechte stuk opeens wat karts uit te voorschijn komen. Mick doorstaat deze gekte super en komt op P8 door met een goede racepace. Dan komt de zwieper van je collega en moet je door het gras…..weg goede klassering.

Bijna achteraan aansluiten en opnieuw beginnen. En met respect dit doet Mick voortreffelijk een voor een hengeld hij ze binnen. Als de finishvlag valt is hij 12de. Omdat alle finales punten opleveren is zijn overall resultaat 10de.

Al met al zijn we in deze tombola tevreden met dit resultaat.