Belgian max challenge 2016

29 Februarie 2016 ronde 1 te Genk Belgie.

We zeggen 28 Februari 2016, nog niet eerder in onze carrière is de eerste ronde voor het Belgische kampioenschap zo vroeg in het jaar begonnen.  En hoe…… Genk een waar strijd toneel.

 

Onze hele voorbereiding vond continu plaats onder regenachtige omstandigheden. Maar ik moet zeggen de eerste meters op slicks gingen goed. Sterker nog vanaf de eerste meters op deze band wisten we dat het goed ging komen, en hoe…….snel, supersnel zelfs. Vaak de snelste van het veld.

 

 

Met heel veel vertrouwen gingen we dan ook van start in de warm-up. De snelheid was daar ook al weer gelijk goed te noemen. 2deplaats op 0,02 sec van de snelste……en 0,2 sec sneller dan de nr 3. Op naar de kwalificatie. En dan gaat het mis, ongelooflijk op het belangrijkste moment van de dag. Niet vooruit te branden…….drama. Je hoort gewoon top 3 te rijden. Sterker nog na 3 ronden over en uit. Klaar kwalificatie. P 27. BAM. Later bleek dat er in carburateur en mega verstopping was opgetreden waarvan de oorzaak niet achterhaald kon worden. Sterker nog er hing misdaad rond dit mysterie. De waarheid zullen we wel niet meer achterkomen.

Maar na dit euvel te hebben verholpen wist ik wel dat Mick snoeihard zou terug komen. En hoe…..Finale 1 starten vanaf P27 en gewoon de een na de andere met correcte race manoeuvres inhalen, sommige alsof ze er niet waren. Wat een feest om te zien. Uiteindelijk de top 10 in en als 9deonder de finish vlag door, en de snelste ronde tijd van het hele veld…….opzienbarend, well done Mick Nolten

Finale 2, starten vanaf de 9deplek. Het leek wel of Mick nog gemotiveerder was dan de eerste finale. Nu kwam er zelfs een waauw factor aan te pas. Ook nu weer met schitterend race werk op naar voren. Er was maar een doel. Rectificatie van de naar de misdaad stinkende kwalificatie. P8, P7, P6, P5 nee nog steeds niet het eind doel…..P4, P3……nee nog niet……P2 en ja hoor op P1 komt mijn kanjer in de op een na laatste ronde over de finish. Een foutje wordt hij op gestraft, iets te ruim einde rechte stuk en zijn turkse collega pakt de kop terug. P2 voor Mick blijft over voor een schitterende finale. En weer de snelste ronde tijd voor Mick.

 

 

 

Finale 3, De start opstelling wordt bepaald door de resultaten van de 2 eerdere finales. P5 is geen slechte startplek om van te starten. Toch is de start niet goed. Mick komt niet goed weg en verliest terrein. Het wordt vechten voor iedere meter. Continu positie wisselen waarbij de posities 5 t/m 10 allemaal worden aangedaan. Het blijkt dat er teveel van de banden is gevraagd in de voorgaande finales. De echte akties zoals eerder kunnen nu net niet worden doorgezet. P9 is het als de finish vlag  valt.

Het was wel weer een weekendje zeg, bloedsnel…..super racewerk, waauw. We gaan met heel veel vertrouwen naar huis. Dat de volgende race maar snel komt……Francorchamp here we come.

 

Ook onze sponsors en fans hebben weer genoten van een heerlijk weekendje Mick Nolten Racing.

Met vriendelijke race groet,

MNkartracing.