Belgian max challenge 2017

17 September 2017 te Genk Belgie.

We schrijven 17 september 2017. Eigenlijk zouden we dit weekend racen in het  Belgische Mariembourg, maar door te weinig animo was de organisatie genoodzaakt de races naar Genk te halen..

Na op de vrijdag te trainen onder zeer wisselvalige weersomstandigheden was het voor de rest van het weekend mooi en droog weer. Onze tijden waren zeker niet verkeerd in de vrije trainingen. Van de drie geklokte trainingen klokte we P2, P2 en P1. Maar uiteindelijk moet het op de zondag allemaal passen. In de warm up ging het dan ook goed met P2.

 

 

De kwalificatie gingen we dan ook met veel vertrouwen tegemoet. En terecht…..het werd P3 op 0,03 sec van de pole en 0,003 sec op P2. Net niet de pole maar wat ons veel vertrouwen gaf is dat onze ronde tijden na de “piek”veel beter bleef dan de rest. Deze zogenaamde long runs zijn heel belangrijk voor de races.

 

 

Finale 1 starten vanaf P3. De start gaat goed maar het vervolg op de europalaan is minder. Mick laat zich naar buiten drukken en beland op P 7. Maar zoals eerder vermeld onze race pace was super en dat bleek. Met goed stuurmanswerk uiteindelijk naar P3. We nog in de laatste ronden kunnen aansluiten bij de eerste 2 maar te weinig tijd over om te kunnen aanvallen. Met de snelste ronde tijd voor de statistieken.

 

 

 

Finale 2, Weer starten vanaf P3. Helaas nu een slechte start van het rechter rijtje waardoor het hele linker rijtje veel plaatsen pakken. Maar ook nu weer knap stuurwerk van onze Mick. De beloning is P2, en terecht…….ohhhh wat is dit mooi. Nu ons voor bereiden voor finale 3 en het podium.

 

Finale 3. Het podium is op 16 ronden na een feit. Starten vanaf P2. Normaal gezien niet de beste plaats om te vertrekken, maar Mick heeft een duivelse start en passeert brutaal de van P1 vertrokken Dylan Lahaye. Maar Dylan had ook zijn huiswerk goed gedaan en was in de laatste finale net wat sterker dan Mick. Dylan heeft Mick na drie ronden te pakken maar hierna rijden ze samen weg van de rest waardoor Mick veilig de P2 binnen haalt en de P2 overall veilig stelt. Well done Mick Nolten. De schrijver van dit bericht is opnieuw trots op je.

Volgende ronde 13 oktober 2017 opnieuw te genk met als inzet P2 of P3 overall van het Belgisch kampioenschap 2017.

 "Natuurlijk wil ik mijn ouders, mijn sponsors en mijn trouwe fans bedanken voor hun jarenlange ondersteuning". Mick Nolten wordt gesteund door:
• Intertec Consultancy
• Autodemontage Zellisen
• H-Weld lasopleidingen
• Pepels BV aanneming en transport bedrijf.
• Zimea Detachering
• 4 safety procucts Geleen
• Safety Nation

Met vriendelijke race groet,

MNkartracing.