Belgian max challenge 2018

25 februari 2018 te Genk Belgie.

We schrijven 25 februari 2018. Op een ijskoud maar prachtig zonnig Genk staat ons de eerste ronde van het Belgisch kampioenschap te wachten. Technisch is de belangrijkste wijziging de banden. Na jaren van geknotter over de zeer matige MOJO banden kan nu gezegd worden dat MOJO een prachtige D5 band heeft gemaakt. Absoluut een top band wat resulteerde in top tijden voor alle coureurs.

De kwalificatie op deze zonnige zondagmorgen was er een met vele persoonlijke records. Met een 54,0 de pole voor collega Bruyneels maar de P2 was voor Mick met een 54,30.

Finale 1 start Mick dus als 2de. Duidelijk was wel dat Mick er veel zin in had want hij pakt na de start gelijk de koppositie. Al is het maar voor 5 ronden. De rest van de race rijdt hij netjes zijn bandensparend achter Bruyneels uit. Wetend dat er nog 2 finales zijn te gaan. P2 dus.

Finale  2, weer starten vanaf P2. Nu start hij mooi vanaf de buitenkant met de leider Bruyneels mee. Samen proberen ze los te komen wat niet helemaal wil likken. Mick neemt de leiding om proberen pos te komen van de rest maar hem lukt het niet. Hij laat het Bruyneels nogmaals proberen. 4 Ronden voor het einde neemt Mich de leiding opnieuw over. Nu met de bedoeling deze niet meer af te staan. De opzet lijkt direct te lukken gezien het gat hij gelijk in de ze ronde slaat. Helaas slaat met nog 3 ronden te gaan gaat noodlot toe. Het boutje van de remblokken breekt af waardoor Mick de remblokken verliest. Met hoge snelheid en dus zonder remmen schiet Mick van het circuit, en helaas einde wedstrijd. P26. Wat een ellende…..

Finale 3 staat dan in het teken van redden wat er te redden valt. De start vanaf P11 zal even listig zijn. Maar Mick komt goed door en kan door stomen naar P6 totdat hij door een olie lekkage en klein slippertje heeft wat hem 3 plaatsen kost. Maar de snelheid en vertrouwen was groot dat hij zich toch met knap stuurwerk weer kon terug rijden naar P5.

Duidelijk mogen zijn dat dit weekend de snelheid er was voor de overwinning. Helaas dat dit door technische panne niet zo mocht zijn. Spijtig voor onze trouwe fans en sponsors.

Maar met de steun van het GKS Lemmens Power racing team gaan wij dit seizoen zeker nog hoge ogen gooien

18 maart staat in het Belgische Mariembourg ronde 2 op de menu kaart, hope see you there,

Met vriendelijke race groet,

MNkartracing.