Belgian max challenge 2018

18 Maart 2018 te Mariembourg Belgie.

18 maart 2018, nog nooit in mijn leven was het op deze dag zo koud. Op deze zondagochtend sneeuwt het nog gewoon waardoor de kwalificatie komt te vervallen. Op zich was dit een goed besluit van de wedstrijdleiding want het was te glad. Afgesproken is dat later op de dag de finales wel zouden van start gaan op voorwaarde natuurlijk dat de baan veilig is.

 

Om 13.00 start dan de eerste finale. De startvolgorde is door loterij bepaalt. Helaas voor Mick betekende dit starten als laatste.

Finale 1, start Mick dus als 12de. Duidelijk was wel dat de snelheid wel redelijk goed zat. Natuurlijk is het moeilijk naar voren rijden. Maar Mick blijft rustig en rijdt zich de concurrentie een voor binnenhalend naar de 4deplaats. Meer zat er deze finale niet in.

Finale  2, door het lot bepaald mag hij nu starten vanaf P1. Opzich een prima race met zeker een goede start. Mick rijdt een paar ronde op kop maar wordt op waarde geklopt. Deze race zat winnen er niet in daar was de snelheid niet goed genoeg voor. Uiteindelijk wordt Mick met 0.01 sec op de streep geklopt doordat hij te vroeg van zijn gas gaat. P 3 is het resultaat.

 

Finale 3, door de 3deen 4deplaats start Mick deze finale als 3de. Voor Mick is dit de ideale startplek. Na een valse start gaat de race dan los. De leider van de wedstrijd schiet wat door waardoor Mick aan de leiding komt. Maar al snel blijkt dat de snelheid nog niet goed genoeg is voor te winnen. Mick wordt ingehaald. Wat hij vervolgens goed doet is dat hij de race geconcentreerd vanaf P2 uit rijdt. Dit resultaat stelt in ieder geval een mooie derde plek op het podium veilig.

 

Maar met de steun van het GKS Lemmens Power racing team gaan wij dit seizoen zeker nog hoge ogen gooien

 

 

 

20 Mei staat in het Duitse Kerpen ronde 3 op de menu kaart, hope see you there,

Met vriendelijke race groet,

MNkartracing.