BNL karting Kick off 2020.

7 en 8 Maart 2020 te Genk Belgie.

 

Mick Nolten heeft het plezier in karting teruggevonden! Direct podium en winst in finale bij debuut in DD2

GENK – Vorig jaar was Mick Nolten nog gestopt met karten, na tien jaar in de Rotax Max Junior en - Senioren-klasse was het mooi geweest. Dacht hij. In Genk was de 25-jarige toprijder uit het Limburgse Stein terug in zijn geliefde sport. Hij vierde die rentree met een klinkende overwinning in de finalerace in de Rotax Max DD2-klasse tijdens de BNL Kick-Off. En dat na amper twee maanden trainen.Mick Nolte

Met een grote lach stapte Mick zondag uit zijn kart op het Belgische circuit. Tijdens zijn debuutrace in een nieuwe klasse meteen met een podiumplaats aan de haal gaan: het had bepaald slechter gekund. “Ik had dit al veel eerder moeten doen”, zei de snelle Limburger triomfantelijk. “Ik heb echt het plezier in het karten teruggevonden. Alles is weer als nieuw voor me. Dat vind ik leuk.”

Pas in januari besloot Mick weer te gaan racen. Hij had al weleens laten vallen dat hij racen in de DD2-klasse (een klasse waarin met schakelkarts wordt gereden) wel zag zitten, en zie daar: hij stond zondag weer aan de start tijdens een wedstrijd.

“Ik was er echt klaar mee. Ik had tien jaar in de Senioren-klasse gereden. Tot januari had ik geen kart meer aangeraakt. Maar toen ik in de DD2 stapte was ik meteen blij met de keuze. Ik dacht: dit is leuk man.” En dus is hij weer net zo fanatiek als vroeger. Komend seizoen gaat hij uitkomen in het BNL-kampioenschap, de Rotax Max Euro Trophy en de Le Mans International Trophy. “Hopelijk kan ik ook een ticket winnen voor de Rotax Max Grand Finals.”Mick Nolte

In Genk bewees de rijder van Team GKS Lemmens Power in een internationaal deelnemersveld alvast dat hij erg snel is. Toch gaat hij er niet van uit dat hij in andere wedstrijden ook vooraan zal rijden. In de eerste finale van het weekeinde moest hij op een droge baan genoegen nemen met de vijfde plaats. “Ik moet nog veel leren in een schakelkart. In de regen ben ik wel snel, dat heb ik zondaag wel laten zien met mijn overwinning, maar op een droge baan kan ik nog wel wat tijd vinden in mezelf. Na tien jaar Senioren is dit heel anders rijden.”

Normaal gesproken gaat hij zich gedurende het seizoen flink verbeteren. “Dit was pas mijn eerste race in de DD2-klasse. Sinds januari heb ik maar vier, vijf keer getraind. Ik heb in ieder geval weer een nieuwe uitdaging. Dat is altijd leuk!”

Mick Nolten wil naast zijn trouwe fans zijn ouders en sponsors bedanken. Hij wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door:
- Autodemontage Zelissen te Sittard
- ZIMEA Zekerheid in mens en arbeid
- 4 Safety Products
- Pepels bv aanneming en transport
- Intertec Consultancy Stein
- Auto first / Haleco Nuth
- Facilities Limburg