Rotax International Trophy 2021

27 t/m 31 July 2021 te Le Mans

Van 27 t/m 31 Juli was het dan weer zover. Een mooi internationaal race evenement in het Franse Le Mans. Helaas onder het juk van de Corona pandemie, maar dat mag ons niet weerhouden om voor een goed race resultaat te gaan.

Na de reisdag op de maandag gelijk inchecken en Covid testen zodat aan de inschrijvingen en bureaucratische rompslomp is voldaan.Op dinsdag starten de vrije trainingen waarbij gelijk de hele dag regen op het menu stond. Mick liet wel gelijk zien dat hij ook op dit circuit een super snelle regenrijder is. Zijn tijden waren gelijk top 3 tijden. Nadeel van deze regendag is dan wel dat er geen trainingstijd voor slicks overblijft. En dat terwijl de weergoden een droog weekend voorspelde.

Met nog een natte woensdag ochtend kon rond de middag getraind worden op slicks, ook hier waren de tijden nog niet verkeerd maar t.o.v. de vele lokale Franse rijders was er toch wel een gat.

De tijd begint voor wat betreft de vrije trainingen te dringen want op donderdag staat de kwalificatie al op het menu. Opzicht kwam de baan en de snelheid steeds meer naar ons toe et top tien tijden in de laatste vrije trainingen. Helaas gaat het in de kwalificatie toch mis, na nog de snelste ronde te hebben genoteerd gaat het in de volgende vliegende ronde mis omdat Mick zich vast rijdt op een mededeelnemer wat hem zijn beste tijd kost. Aangezien het veld heel dicht op elkaar zit komt er een teleurstellende P17 op de klokken.

Dam maar racen is het motto, en dat is wel goed te noemen. De baan en chassis kwam steeds meer naar ons toe. De 3 series werd het een P15, P11 en P9. Dit resultaat samengeteld leverde een 10de startplaats in de prefinale op.

De prefinale begon wat moeizaam maar pakte wel steeds een plekje. Maar dan slaat het noodlot weer toe, in een duel om plek 7 is er contact met een andere kart waarbij de voorbumper van deze piloot in onze achtervelg haakt en een lekke band veroorzaakt. Einde prefinale helaas. Gezien de snelheid en positie had hier weel ingezeten.

De finale wordt voor ons dan een start van achteren, P 32. Maar ik kunnen we trots zeggen dat Mick een super finale heeft gereden. Met knap stuurwerk en zonder clashes incidenten of iets dergelijks fair naar plek 14 sturen.

Al met al een raceweek met mix feelings maar een geweldige vader/zoon week. Trots en met respect voor elkaar.

Natuurlijk ook een woord van dank aan ons team het GKS Lemmens Power team. Sjaak voor de truck met materiaal en de ijskast. Rico en Fred voor het onuitputtelijke support voor motors, data en afstellingen.

Onze meegereisde fans waauw wat voelt dit goed en natuurlijk onze sponsors welke dit allemaal mee mogelijk maken.

Allen een dikke Merci!!!