BNL karting series ronde 2 2021

2 t/m 4 Juli 2021 te Mariembourg Belgie

Van 2 t/m 4 Juli stond de 2de ronde voor de BNL League op het programma. Strijdtoneel was dit maal het mooie Mariembourg in België. 

 

Een mooi circuit wat de laatste jaren is gegroeid tot een top locatie. En waar voor Mick ooit zijn doorbraak en de eerste successen in het karten zijn behaald. Al met al dus heel veel zin naar dit circuit na een pauze van 3 jaar.

 

Helaas wel nog onder het juk van de Corona pandemie waardoor toeschouwers niet welkom waren.Op donderdag en vrijdag starten met vrije trainingen waarbij het gelijk goed en gemakkelijk top tijden behaald werden. Het deelnemers veld was met 23 deelnemers niet heel groot, maar een aantal Europese toprijder was er wel bij en dat maakt het een uitdagend weekend.

 

De kwalificatie op de zaterdag was met een 10de plaats aan de matige kant wat dan ook betekend starten vanaf de 10de plaats in de prefinale. Zoals eerder benoemd ligt dit circuit Mick en met simpel weg het hoofd koel houdend zich plekje voor plekje naar voren sturen. Met een verdienstelijke 4de plaats kun je met vertrouwen starten in de finale.

 

 

 

De finale liep niet zo soepeltjes als de prefinale maar er werden geen plekken verloren en dus de 4de plaats verdedigd en behouden. Het is wat het is.

 

De kwalificatie op de zondag was met een 7de plaats beduidend beter met de opmerking dat er tussen de 7de en 3de plaats een tijdverschil zat van 0,07 sec.

 

En toen kwam er regen, en dat ligt Mick wel. Omdat Mick nog nooit op dit circuit in de regen heeft gereden begon deze prefinale wat behouden. Er niet afgaan is regel 1 onder deze condities, en dat is Mick wel toevertrouwd. Een goede start en goed stuurwerk onder deze moeilijke condities werd de 3de plaats netjes binnen gehengeld. Weer een mooie uitgangspositie voor de later op de dag te rijden finale.

En zo was het, super start van Mick en gelijk zich bemoeien met de beste en strijden om de 1ste plaats. Deze veroverd hij ook door de leider van het kampioenschap knap uit te remmen. Uiteindelijk moet hij toch zijn meerdere erkennen en genoegen nemen met de 2de plaats in zijn Griekse collega welke ook het evenement weet te winnen. Voor ons wordt het weekend resultaat een 3de plaats welke ons in het kampioenschap naar de 2de plaats voert.Begin Oktober de 3de en laatste ronde voor de geweldige evenement. Natuurlijk nog een woord van dank aan ons team het GKS Lemmens Power team. Sjaak voor de truck met materiaal en de ijskast. Rico, Edgar en Fred voor het onuitputtelijke support voor motors, data en afstellingen.

 

Onze trouwen fans thuis, die het moeten doen met beeldmateriaal, waauw wat voelt dit goed en natuurlijk onze sponsors welke dit allemaal mee mogelijk maken.

Allen een dikke Merci!!!