BNL karting series ronde 3 2021

8 t/m 10 Oktober 2021 te Genk Belgie

BNL karting series ronde 3.

De laatste ronde voor het BNL kampioenschap stond afgelopen weekend op het programma.

Voor ons was het verdedigen van de 2de plaats voor het kampioenschap de hoogste prioriteit omdat de achterstand op de nr 1 helaas al te groot was, maar door tegen over, plek 2 helemaal open.

De snelheid op de zaterdag was niet slecht maar zeker ook nog niet super te noemen. De behaalde 2de en de 4de plaats waren dan ook niet slecht te noemen, maar dit werd door bumper issues met tijdstraf seconden plaats 4 en 6.

De zondag werd een ander verhaal. Na de 4de plaats in de kwalificatie en na data analyse letterlijk het kart verbouwd. Dit was geen slechte zet, sterker nog 2x winst voor den Mick.. Zeker niet zonder wat geluk omdat de nr 1 en 2 in de prefinale het met elkaar aan de stok kregen en naast de baan belandde. Dit kado verzilverde Mick gelijk met de overwinning, en de hierdoor verkregen "pole start" in de finale werd door Mick ook niet meer afgegeven. Al met al, voor ons een mooi weekend met een enorme technische opsteker voor de komende races.

Anderzijds is dit ook de beloning voor het GKS Lemmens Power team. De tomeloze inzet, de onuitputtelijk drang naar sportief succes, het microscopisch afspeuren van de data is fenomenaal te noemen.

Een dikke merci aan alle mensen binnen dit team waar elke sportieve uitdaging met iedereen op de baan wordt aangegaan.

Jammer voor de sport zijn toch wel wat incidenten tussen 2 getalenteerde rijders, het resultaat zijn meestal alleen maar verliezers.

Daar tegen over een compliment aan de organisatie die onder nazomerse condties weer een geweldinge raceweekend op de baan hebben gelegd. Het is altijd goed bij karting genk "home of champions"

En nu de prijzen, de bumper issues breken ons uiteindelijk op om de weekend overwinning op te eissen. Dus een mooie P2.

De doelstelling om de 2de plek voor het kampioenschap te verdedigen hebben we met dit resultaat wel royaal gehaald en veilig gesteld.